Schoenen verkopen op Bol.com?

Je hebt je besluit genomen. Je wilt naast de omzet in jouw prachtige schoenenwinkel(s) ook gaan verkopen op bol.com.
Want je kunt best wat aanvullende omzet gebruiken.

Hoe pak je het aan? Verkopen op Bol.com?

Een partner account aanmaken op Bol.com

Allereerst heb je een partner account nodig. Maar voordat je een partner account aanmaakt op bol.com is het belangrijk dat je alle voorwaarden van bol.com goed controleert.

Weet je zeker dat je daaraan kan en wilt voldoen? Want bol.com is een platform waar je niet vrijblijvend wat ‘aan kan gaan zitten rommelen’. Bol wil het serviceniveau naar haar klanten hoog houden en daar moet jij als partner actief aan bijdragen.

Als je het helemaal ziet zitten, dan maak je eenvoudig jouw zakelijke verkoopaccount aan.

EAN’s zijn verplicht op Bol.com

Zoals je gelezen hebt in de voorwaarden, die je natuurlijk braaf hebt gelezen, moeten artikelen die je wilt verkopen op bol.com voorzien zijn van een geldige EAN code (ook wel GTIN genaamd).

Het gaat hierbij om de EAN codes die door de fabrikant zijn afgegeven. Iedere maat heeft zijn eigen EAN. Als voorbeeld, de Wolky Bassa 0020067430 maat 39 heeft EAN 8719205478577.

Jij moet er dus voor zorgen dat je, van de producten die je op Bol.com wilt verkopen, de EAN’s beschikbaar hebt. Het liefst heb je ze in de basis al correct in jouw kassasysteem staan.

‘Rijke’ producten op bol.com zetten

Allereerst is het belangrijk om alle producten zo uitgebreid mogelijk op bol.com te zetten. Want meer informatie zorgt er namelijk voor dat de klant jouw product beter kan vinden en beter kan beoordelen. En zo vergroot je de kans dat de klant overgaat tot aankoop.

Daarnaast is het belangrijk om, naast de verplichte velden, ook zoveel mogelijk van de optionele velden te vullen. Want voor ieder schoentype zijn er verschillende verplichte en optionele velden. Probeer de optionele velden ook allemaal in te vullen, hier geldt hoe meer hoe beter. Omdat je dan beter aansluit op de filtering die de klant op Bol.com kan doen.

En, tip van ons. Voeg ook een paar goede foto’s van de producten toe, dat zal ook bijdragen aan het verkocht krijgen van je schoenen.

Tot slot kun je je onderscheiden van je concurrenten (andere schoenen winkeliers) op basis van bijvoorbeeld je prijs of je levertijd. Bepaal daarom altijd goed wat jouw haalbare levertijd is en welke prijs jij voor jouw product wilt hebben.

Hou er rekening mee dat het invoeren van schoenen in het bol.com portaal een redelijk arbeidsintensief proces is. Vooral omdat je iedere maat als een apart product moet opvoeren. Dat hier slimme oplossingen voor zijn? Daar vertellen we je verderop meer over.

Voorkom strikes op Bol.com

We zeiden het eerder al, Bol.com is wel heel streng. Ze hebben een naam hoog te houden. En dat betekent dat jij aan nogal wat voorwaarden moet voldoen. Bol.com is ook nog eens keihard in het handhaven van die regels.

Op zich is dat ook logisch, want als je niet of niet op tijd kunt leveren, dan schaadt dat niet alleen jouw reputatie, maar vooral de reputatie van Bol.com. Als jij te vaak niet kunt leveren of niet tijdig levert (anders dan wat je aangeeft bij Bol.com), zal Bol.com zogenoemde ‘strikes’ uitdelen.

Een strike zorgt ervoor dat je reputatie daalt op Bol.com en heeft ook invloed op de plek waarop je getoond wordt in het productoverzicht. Bij 5 strikes zal Bol.com je winkel tijdelijk sluiten. En bij 7 strikes mag je helemaal niet meer verkopen op via Bol.com.

Het is dus van groot belang dat je ervoor zorgt dat jouw voorraad op Bol.com actueel is, dat je geen ‘Nee’ hoeft te verkopen én dat je zorgt dat je op tijd levert. Hoe? Lees snel verder.

Hou je voorraad op Bol.com automatisch up-to-date

Maak jezelf het leven makkelijk met Retail2Market! De software oplossing voor Retailers die online willen verkopen op Bol.com. Bespaar tijd, energie en geld en voorkom strikes. Kortom, zorgeloos verkopen op Bol.com. Dat klinkt goed?

Het hele proces van je schoenen überhaupt op bol.com zetten en je voorraad actueel houden was nog nooit zo makkelijk.

Hou je voorraad op Bol.com automatisch up-to-date

Met Retail2Market kun je in enkele eenvoudige stappen een volledig paar schoenen op bol.com zetten. Je hoeft dit niet per maat te doen, maar je kunt zo een hele maatboog in één handeling naar bol.com brengen.

Dit scheelt je enorm veel tijd. Misschien ben je handmatig wel een uur bezig met 1 paar schoenen en nu kan het in 5 minuutjes. Zonder enige technische kennis.

Actuele voorraad op Bol.com

En dan de voorraad. Iedere boeking in jouw kassasysteem wordt veelal binnen 15 minuten gesynchroniseerd met bol.com. Verkoop jij in je winkel het laatste paar, dan wordt de voorraad op bol.com ook snel gecorrigeerd.

Het is nog wel een beetje afhankelijk van de mogelijkheden van jouw kassasysteem hoe snel het daadwerkelijk gaat. Maar automatisch is nog altijd beter, dan handmatig je voorraadposities bijwerken.

En, ook afhankelijk van jouw kassasysteem, boeken we met hetzelfde gemak de bol.com orders ook af in jouw systeem. Het is een optie.

Schoenen automatisch op Bol.com zetten

Hebben wij de koppeling met Retail2Market en Bol.com eenmaal voor je gemaakt, dan ga je bijna automatisch al op Bol.com verkopen.

Want, jij bent meestal niet de enige aanbieder van een model. Anderen zijn je vaak al voorgegaan met een deel van jouw collectie items.

Retail2Market herkent die reeds bestaande collectie automatisch en zet op basis van overeenkomstige EAN’s jouw aanbod er zo bij op Bol.com. Zonder dat jij daar ook maar iets voor hoeft te doen. Je begint automatisch mee te verkopen op deze producten, als ze voorraad hebben uiteraard, anders niet.

Het is al een aantal keren voorgekomen dat wij de aansluiting van een klant van Retail2Market op Bol.com live hebben gezet en binnen 1 uur de eerste bestellingen kwamen binnen rollen bij onze klant.

Overigens regelen wij het aansluiten van jouw kassasysteem op Retail2Market en de koppeling richting Bol.com. Dat levert je enorm veel tijd en energie op.

Meer weten?
Wil jij nou ook graag meer weten over het gebruik van Retail2Market en verkopen op Bol.com? Bel ons, we komen graag met je in contact.